Atelier de amprentare în lut – Fosile vegetale

fosile din lut

Copilului tău îi plac activitățile în natură mai mult decât oricare altele? Fiindcă zilele călduroase sunt pe sfârșite, ne-am gândit să aducem natura mai aproape de noi înăuntru, în cadrul atelierului de modelat lut.

Cum se fac fosilele din lut?

Copilul tău e curios să înveţe despre fosile şi să îşi realizeze propria colecţie? Dacă a păstrat ghinde, frunze, castane, pietre, crenguțe sau orice altă amintire din natură, are prilejul sa le folosească! Iar dacă nu obişnuiţi să colecţionaţi obiecte din ieşirile voastre afară, avem noi tot ce e necesar! Vom modela din lut sau pastă modelantă cu uscare rapidă o formă rotundă, iar cu recuzita din natură vom realiza medalioane, jucării sau fosile vegetale. Creațiile care rezultă sunt spectaculoase pentru cei mici, care au şi posibilitatea să picteze obiectele create prin modelare şi amprentare.

Creațiile se vor realiza din lut polimeric cu uscare la aer, iar ulterior vor fi pictate de micuți după cum îi va ghida inspirația. La final, vor pleca acasă cu operele de artă realizate la atelier pentru a le folosi drept jucării sau chiar pentru a le oferi cadou.

Copiii și natura

Partenerii noștri pentru acest eveniment sunt Copiii și Natura, ONG dedicat promovării dreptului copiilor la natură şi beneficiilor naturii în dezvoltarea lor sănătoasă trupească şi sufletească.

Copiii și natura reprezintă o mișcare globală care a este susținută, printre alții, de Richard Louv prin cartea Vitamina N (de la Natură). 500 de căi de a îmbunătăți sănătatea și fericirea familiei tale. Acest curent a început recent să își găsească adepții din ce în ce mai mult și la noi în țară, iar Casa cu Rost își propune să sprijine promovarea acestuia prin activitățile sale.

Beneficiile atelierului

În cadrul activității participanții:

  • își vor dezvolta creativitatea, îndemânarea și simțul estetic
  • vor învăţa despre fosile vegetale și cum pot îşi pot crea propria colecţie de exponate originale
  • își vor îmbunătăți abilitățile sociale datorită interacțiunii cu ceilalți participanți
  • vor afla diverse moduri în care pot folosi creativ materialele naturale pentru a obține diverse compoziții
  • își vor consolida dragostea și respectul față de natură

Cost atelier: 40 de lei

Înscrierea se poate face online AICI prin achitarea biletului sau telefonic la numărul 0734131377.

Vă așteptăm cu drag la modelat!