Atelier de sculptură din hârtie – Papier-mâché

Papier-mâché este o tehnică ce permite realizarea unor creații din cele mai variate, fiind folosită în diverse culturi cu diferite destinații. În cultura orientală apare pentru prima dată această metodă, în scopul îmbunătățirii rezistenței căștilor militare, însă a fost preluată și de egipteni pentru realizarea măștilor mortuare.Mexicanii au drept meșteșug tradițional această tehnică. În prezent acest mod de a prelucra hârtia este folosit pentru a realiza sculpturi decorative, unele din ele impresionând prin perfecțiunea detaliilor și unicitatea modelului.

Așadar, din dorința de a integra și în cultura românească acest meșteșug, Casa cu Rost vă propune un atelier pentru a deprinde pașii realizării unui astfel de obiect decorativ, fie că e inspirat din tradiția proprie, fie că nu. Alături de Teli Iacșa vom descoperi ce tip de hârtie e cel mai potrivit, cum o amestecăm cu adezivul, care sunt etapele de lucru și alte tipsuri folositoare.

Atelierul este recomandat copiilor de peste 12 ani si adultilor. Păpușile pot fi realizate în aproximativ 3 ședințe, în funcție de complexitatea modelului ales. Aceste obiecte sunt doar recomandări, fiecare participant având libertatea de a alege orice altceva dorește.

Vă așteptăm cu drag!

Cost atelier : 50 de lei
Pentru detalii și înscrieri: 0734131377
sau achiziționând biletul online AICI !