Brad de Craciun din licheni – atelier creativ

Vrei ca anul acesta să ai un brad de Craciun cu care să îți impresionezi oaspeții și poate chiar să te surprinzi pe tine? La Casa cu Rost punem licheni pe suport de lemn în formă de brad, iar la final adăugăm decorațiunile necesare. Ne va fi ghid la atelier Lavinia Pîrvu de la Vegart.

Primul brad de Craciun – Legendă

Se spune că primul brad de Craciun a apărut la Riga, în Lituania, în anul 1510. În anul următor acest obicei a fost dus la Paris de o prințesă căsătorită cu ducele de Orleans. Mai târziu, în 1605, tot în Franța, primul brad a fost împodobit numai cu mere roșii într-o piață publică. Acesta a fost atracția tuturor trecătorilor din Strasbourg în preajma sărbătorilor.

În Statele Unite s-a împodobit primul brad în 1749, iar la Casa Albă în 1880, însă obiceiul a fost ulterior interzis de președintele Roosevelt. La aproximativ 40 de ani după această interdicție, tradiția a fost reluată și păstrată până în prezent. Unii istorici cofirmă că sărbătorirea Crăciunului cu bradul împodobit a fost pentru prima dată legalizată în Alabama în 1836.

După 1860 apar globurile de sticlă produse la scară industrială, iar obiceiul împodobirii bradului de Crăciun se răspândește în fiecare casă. Pentru orice familie această tradiție este despre a petrece sărbătorile alături de cei dragi și despre ornamente și bunătăți pentru copii. Decorarea pomului și a locuinței, primirea colindătorilor și bucatele alese sunt câteva elemente nelipsite pentru un Crăciun memorabil.

Ce facem la atelier?

  • aflăm câteva lucruri despre licheni – cum se folosesc, cum se îngrijesc
  • descoperim modalități noi de combina culori și materiale
  • realizăm bradul pe suport de lemn, pe care lipim licheni
  • ne exersăm creativitatea și îndemânarea
  • ne facem prieteni noi

Cost atelier: 100 de lei

Vă puteți înscrie online AICI sau telefonic la 0734131377!

Vă așteptăm cu drag în Centrul Vechi!