Ceramica – Atelier creativ pentru copii si adulti

ceramica - lut modelaj

Vrei să evadezi din aglomerația și rutina zilnică de București? Ești creativ, pasionat de lucrurile autentice, lucrate manual? Vrei să înveți să realizezi obiecte din ceramica?

Avem exact ce cauți! O activitate relaxantă, organizată într-un cadru armonios, alături de oameni binevoitori, care te va ajuta să te deconectezi de la ritmul agitat al vieții în capitală. Te invităm Casa cu Rost la atelierul de modelaj în lut și pictură pe ceramica!

Despre ceramica

Știați că prima atestare a folosirii acestui material datează de acum 26.000 de ani?

Ceramica se obține în urma prelucrării și uscării argilei și era folosită încă de atunci cu diverse destinații. Din ea se realizau vesela în bucătărie, unelte pentru lucrat în agricultură, podoabe sau obiecte decorative. De-a lungul timpului acest material a fost la îndemâna omului și s-a păstrat până astăzi, având în zilele noastre chiar mai multe utilizări.

Ce vom face la atelierul de ceramica?

Cursul de ceramica este conceput în două ședințe.

În cadrul primei, timp de două ore, vom modela lut pentru a realiza un suport de pixuri și creioane în formă de arici sau de gărgăriță. Obiectele modelate se vor usca în prima etapă la aer, iar ulterior vor fi arse într-un cuptor special. Timp de 24 de ore, temperatura va ajunge gradual până la 1800 de grade pentru ca lutul să devină ceramică, iar suporturile de creioane să fie pregatite pentru a doua sesiune a atelierului.

În cea de-a doua ședință, cu ajutorul culorilor acrilice, vom picta produsele realizate în culori vesele, după preferințele fiecăruia.

Cui se adresează?

Atelierul de modelaj în lut este potrivit pentru toate vârstele, începând cu 3 ani.

Le recomandăm părinților să participe alături de copii la astfel de activități pentru că ele reprezintă o ocazie de a petrece timp împreună învățând ceva nou. Astfel, relația copil-părinte se construiește pe valori precum sprijin reciproc, motivare, încurajare, comunicare asertivă și apreciere sinceră.

De asemenea, atelierul este conceput special pentru cei care vor să își pună la încercare îndemânarea și creativitatea sau cei care vor să experimenteze o activitate nouă, cu rol terapeutic.

Cost atelier: 50 de lei/ ședința

Înscrie-te online AICI prin achitarea biletului.

Pentru detalii și înscrieri: 0734131377