Cursuri de actorie – dezvoltare personală pentru adulți

cursuri de actorie

Modulul de actorie vine în întâmpinarea nevoii de auto-cunoaștere și de comunicare a adulților de azi, propunând o serie de modalități prin care aceștia să reușească să se adapteze, să se impună și să se exprime pe sine în diversele grupuri umane ale societății noastre.

Exercițiile și jocurile de improvizație specifice formării actorului , dar mai ales expunerea acestora din perspectiva psihologica si terapeutica fac posibilă această experimentare. Modulul  pentru adulți se desfășoară sub forma workshopului, așadar vei participa activ, împlicându-te direct în desfășurarea acestei experiențe de auto-cunoaștere.

Prin exerciții și jocuri de improvizație si art-terapie, dar si din psihoterapie,  vei ajunge la descoperirea personalității tale artistice și nu numai, la exersarea capacităților creative proprii și la descoperirea potențialului de vulnerabilitate de care dispui și fără de care nu te poți dezvolta ca ființă creatoare și adult.

Dacă ești o fire artitistică, pasionată de dezvoltare personală, care interacționează cu plăcere cu cei din jur și vrea să îi facă să se simtă bine, atunci avem o propunere pentru tine. Te invităm să participi săptămânal la cursuri de actorie organizate la Casa cu Rost. Vei avea parte de jocuri de echipă și de tehnici de arta actorului care te vor ajuta să te cunoști mai bine, să te înțelegi și să îți îmbunătățești anumite abilități.

Ce vom face la aceste cursuri de actorie?

 • prin ”gimnastica” atenției, concentrării, memoriei, spontaneității, creativității și a prezenței, într-un spațiu convențional, o să întâlnim personaje excepționale, în dialoguri și conflict, în situații excepționale din povesti terapeutice, din teatru și film.
 • exerciții de dicție – pentru ca tu să te descurci mai bine la vorbitul în public.
 • oratorie – pentru a învăța să fii persuasiv, să îți structurezi mai bine ideile și argumentele
 • improvizație – pentru a învăța sau redescoperi cum e să fii spontan(ă) și pentru a învăța să te descurci în situații neprevăzute
 • jocuri de rol – pentru a înțelege cum să fii empatic cu cei din jur
 • alte activități care te vor ajuta să te integrezi în grupul alături de care vei lucra, precum și să îți dezvolți inteligența emoțională, cea socială, creativitatea, gândirea critică etc.

De ce dezvoltare personală prin actorie?

 • te ajută să devii mai natural(ă), mai carismatic(ă) și mai stăpân(ă) pe sine în toate contextele de viață, atât cele profesionale, cât și personale
 • contribuie la îmbunătățirea abilităților tale de comunicare – verbală, nonverbală și paraverbală
 • vei deveni mai expresiv(ă), acordând o atenție mai mare limbajului corpului și mimicii
 • vei reuși să dobândești un nivel superior de autocontrol în orice situație, indiferent de reacțiile celorlalți
 • îți dezvolți memoria, spiritul de inițiativă, flexibilitatea și adaptabilitatea, spiritul de observație și capacitatea de concentrare

Prin participarea la acest curs îți oferi ție un timp de două ore pe săptămână, pe care îl petreci într-un mod creativ și util. Ai astfel ocazia de a te relaxa, de a socializa și de a te dezvolta personal și profesional.

Dupa finalizarea acestui modul cu o durata de 3 luni, poti urma un altul, complementar, a cărui finalitate este o piesă de teatru montată în scop caritabil, pentru o cauză aleasă chiar de grupa din care faceți parte.

Cost atelier: 400 lei/lună

Te poți înscrie AICI online sau telefonic la 0734131377!