Martisor din lut – atelier creativ pentru copii

martisor lut

Primăvara e anotimpul renașterii, în care natura se îmbracă din nou în verde crud și împrăștie flori colorate peste tot. Soarele ne zâmbește mai des, iar noi toți ne dorim să petrecem cât mai mult timp printre pomii înfloriți. Pe lângă frumusețile naturii, tradițiile autentice românești sunt o altă bucurie a perioadei – cu toții primim și oferim măcar un martisor.

Mărțișorul simbolizează pe lângă primăvară, faptul că purtătorul va fi sănătos și puternic tot anul. Este oferit de 1 martie tuturor apropiaților, în special femeilor, însă obiceiul diferă în funcție de zona despre care vorbim. În Maramureș și Bucovina, femeile oferă bărbaților martisor pe 1 martie, iar pe 8 martie rolurile se inversează. În restul țării, de regulă, bărbații oferă femeilor acest simbol al primăverii, însoțit uneori de flori, bomboane sau mici daruri.

În zilele noastre, găsim mărțișoare de toate formele și culorile, din aur, lemn, fimo ș din multe alte materiale. Ele sunt reprezentative fie pentru cel care le oferă, fie pentru cine le primește, fiind populare la orice vârstă. Opțiunile handmade câștigă din ce în ce mai mult teren, fie că alegem să le realizăm chiar noi, fie că le cumpărăm de la artizani.

La Casa cu Rost poți realiza diverse modele la ateliere, însă nu vrem să-i lăsăm mai prejos nici pe cei mici, așa că le-am pregătit un atelier creativ.

Ce facem la atelierul Martisor din lut ?

  • modelăm un mărțișoare după modele alese de fiecare participant
  • ne dezvoltăm creativitatea și îndemânarea
  • pictăm micile creații după ce se usucă
  • ne dezvoltăm motricitatea fină
  • învățăm câteva noțiuni elementare de cromatică – cum potrivim culorie, cum le amestecăm etc.
  • realizăm cadouri de primăvară personalizate pentru cei dragi
  • ne dezvoltăm inteligența socială și emoțională interacționând cu alți participanți
  • deprindem bazele lucrului cu lutul

Atelierul este adresat copiilor cu vârste între 2 și 7 ani, însă gradul de complexitate al atelierului poate fi adaptat și pentru copiii mai mari.

Te poți înscrie AICI online sau telefonic la 0734131377!

Cost atelier: 50 de lei