Curs de teatru – Emoții, creativitate și joc

La cursul de teatru pentru copii pe care vi-l propunem la Casa cu Rost, micuții vor fi îndrumaţi, într-un mod amuzant, distractiv şi original de un lector cu vastă experiență în tehnicile de arta actorului, dramaterapie și psihoterapie. Este unul din inițiatorii și promotorii acestei forme de art-terapie prin joc.

Ce vom învăța?

Vom învăța cum să ne folosim tehnicile de arta actorului pentru a ne autocunoaşte, pentru a ne dezvolta armonios.

Tehnicile şi jocurile din metodele de pregătire ale actorilor, combinate cu explicaţiile psihologice ne vor ajuta să înţelegem cum funcţionăm.

Copiii vor invăţa cum să capete un mai bun control asupra lor, ceea ce Îi va ajuta să se integreze mai ușor în mediile în care ei interacționează.
Acest proces duce la o creştere a confortului personal şi deci, la o naturaleţe sporită, care le va permite să reducă stresul şi să fie mai eficienți şi mai empatici dar și mai plăcuti în grupurile lor de referinţă.

Prin exerciții specifice dramaterapiei si artei actorului, prin povești terapeutice și autocunoaștere vom învăța să fim lideri.

vom aborda teme variate care vor cuprind dezvoltarea încrederii, perseverența, atentia, concentrarea, motivația, tehnici de învățare, comunicarea, empatia, gestionarea timpului.

Beneficiile cursurilor de teatru pentru copii


Acest modul este creat special pentru copiii societății de astăzi. Vom consolida încrederea în sine, creativitatea, imaginația, sociabilitatea, puterea de convingere, de concentrare și spiritul empatic.
Inteligența emoțională se va dezvolta cu ajutorul poveștilor și a interacțiunilor directe cu restul colegilor. Nu lăsăm mai prejos nici atenția distributivă și buna coordonare.

Cursul de actorie, unic in felul sau, terapeutic din punct de vedere fizic și psihic, dă posibilitatea elevului prin antrenament sa devina o fire puternica, energica, oferindu-i siguranta si usurinta de a lua decizii rapide si eficiente in orice situatie .

Rezolvăm probleme precum: timiditatea, complexul de inferioritate, depresiile, anxietatea, starea de agitație și de stres cotidian.

În urma cursului, copilul își dezvoltă spontaneitatea, fantezia, capacitatea de exrpimare a gândurilor, astfel încât la absolvire este pregătit pentru a dovedi că este un vârf indiferent de opțiunile sale în viață.
Va putea să se comporte într-un colectiv, să atragă atenția și să se armonizeze acolo unde își va desfășura activitatea .

Cursul este susținut de Ioana Târziu psihoterapeut și profesor cu o formare de peste 15 ani în dramaterapie, arta actorului, art-terapie și psihoterapie, dar și consiliere vocațională.

De ce am ales teatrul pentru copii

Dintre toate jocurile copilăriei, cel mai mult mi-a plăcut acela de a întruchipa diferite personaje.

A te imagina altcineva te poate descoperi pe tine mai mult decât te ascunde. Deseori și, sau mai ales, față de tine însuți.

Este un fel de a te căuta pe dinăutru și de a scoate de acolo, din tot felul de cufere neștiute și sertărașe ascunse, lucruri pe care nici nu bănuiai că le ai.

Bucurii care ți-au încălzit cândva inima, până să fie acoperite de praful vieții.

Frici care ți-au înghețat-o și pe care tocmai de aceea le-ai ascuns bine, să nu mai apară niciodată pe drumul tău, dar care ți-au ținut calea mereu, într-un fel pe cât de ascuns, pe atât de primejdios.

Frustrări nevindecate și puse la dospit bine, care te dau de gol când nu te aștepți.

Puteri tămăduitoare secrete, pe care niciodată nu le-ai fi accesat dacă nu te-ai fi jucat.

Forțe latente, aflate la mare adâncime ca râurile subterane, care te pot propulsa în lume pe piscuri care par de neatins.

Și câte și mai câte miracole.

O întreagă paletă de valențe și instrumente care sunt, de obicei, în fiecare dintre noi, dar pe care le ignorăm, fie din neștiință, fie din nepricepre, fie din comoditate.

Am început să-i învăț și pe alții să se joace astfel încât să se cunoască. Să reușească acolo unde până mai ieri ratau, să facă performanță. Să-și readucă zâmbetul pe chip, să-și facă viața mai frumoasă. Pe măsură ce îi conduceam pe drumul lor interior, ni se lărgea tuturor perspectiva vieții. Învățam la fel de mult ca aceia care vedeau în mine o călăuză prin joc.

Să vezi cum ies oamenii din depresii, cum își descoperă resorturi adânci pentru o detentă profesională mai mare, sau cum, pur și simplu, își înseninează existența, este o mare satisfacție.

Dar și mai fericit ești când reușești să faci pe cineva să crească drept dintr-un început.

Copiii sunt ca bureții. Primesc și bune, și rele cu aceeași lăcomie și, din această pricină, sunt ușor de îndrumat sau deturnat.

Am văzut în consilierea și asistența pe care le-am putea-o acorda copiilor o mare provocare și o bucurie.

 

Cost atelier: 100 lei / ședința. Plata se poate realiza doar prin achitarea abonamentului în valoare de 400 de lei

Curs de teatru

Grupe pentru vârstă:

  • 5- 7 ani
  • 6- 9 ani
  • 10-14 ani
  • 14-18 ani
  • +18-99 ani

Pentru detalii și înscrieri: 0734131377

Vă așteptăm cu drag!