Motive traditionale -Atelier de zgărdane

motive traditionale - zgardane romanesti
 
Folosind motive traditionale românești, femeia a ştiut mereu să-şi pună în evidenţă frumuseţea prin podoabe.  Zgărdanele sunt podoabe faine, create de ţărăncile noastre şi care mai sunt purtate azi numai de doamne.
 
Nu sunt scumpe, dar nici uşor de realizat. Ai nevoie de pricepere, gust şi dragoste pentru a le găsi rostul şi dichisul. Sunt de efect, ca orice lucru de mână care vine din tradiţie.
 

Scurtă prezentare a zgardanelor

 
Zgărdanul, zgarda sau lătiţarul este o podoabă ce completează costumul tradițional românesc, conferindu-i frumuseţe şi originalitate.
Confecționat din mărgele mărunte care se împletesc între ele imitând o țesătură, zgărdanul seprezintă fie sub formă de bentiță, fie cu margini de colți sau lobi. Poate fi decorat divers prin alternanța culorilor, folosind figuri geometrice sau flori stilizate.
Purtat încă din vechime, zgărdanul reprezintă un accesoriu cu largă răspândire până în prezent, motiv pentru care la acest atelier vom învăța să ne confecționăm o astfel de podoabă deosebită.
 

Obiectivele atelierului de zgardane cu motive traditionale

  • vei deprinde tehnica de lucru a unei bijuterii inspirate din tradiția populară
  • vei afla care sunt materialele potrivite pentru confectionarea zgărdanului
  • vei descoperi câteva motive tradiționale folosite pentru decorarea podoabelor
  • vei putea afla răspunsuri la întrebările pe care le ai despre mărgele și bijuterii românești
  • vei socializa cu persoane care au aceleași preocupări și interese ca tine
  • te vei relaxa timp de două ore și jumătate lucrând la primul tău zgărdan
  • vei crea o bijuterie unică, ce te reprezintă ca persoană și ca român

Toate materialele necesare vă sunt puse la dispoziție, iar dumneavoastră trebuie să veniți doar cu voia bună și rețeta pentru o după-amiaza plăcută este garantată.

Lectorul cursului este doamna Ioana Bărbulescu. Puteți accesa pagina de Facebook cu creațiile personale pentru a descoperi modele interesante.

Rezervă-ți un loc online prin achitarea biletului sau telefonic la numărul 0734131377. Noi te învățăm să mărgelești, iar tu vei pleca acasă cu un frumos zgărdan ce spune povestea ta!

 
Cost: 60 de lei
 
Înscrie-te aici !
 
Află când e programat următorul atelier accesând calendarul.