Activitati de Paste pentru copii – atelier senzorial

activitati de Paste pentru copii

Sărbătorile pascale sunt prilej de bucurie atât pentru adulți, cât mai ales pentru cei mici. Fiindcă părinții vor de cele mai multe ori să îi implice în pregătirea bucatelor și a locuinței, ei găsesc diverse activitati de Paste pentru copii, care să potrivească vârstei. Fie că e vorba de ajutorul dat în bucătărie, fie la curățenie, mămicile fac totul alături de piticii lor. Astfel, se transmit de la o generație la alta tradițiile, practicile, obiceiurile și, în unele cazuri, chiar rețete de familie pentru masa festivă.

În special dacă locuiesc la bloc, mulții copii nu intră foarte des în contact cu animalele de la curte, motiv pentru care poate nu știu suficiente lucruri despre tot ce se găsește într-o gospodărie. Pentru a compensa această situație, la Casa cu Rost pot participa la un atelier în care vor învăța totul despre ograda tradițională a bunicii. Cei mici vor descoperi atât necuvântătoare, cât și flori și pomi, vedetele primăverii.

Ce activitati de Paste pentru copii vă propunem?

  • de această dată, la atelier, copiii vor recrea curtea de odinioară de la țară în pragul sărbătorilor pascale
  • din fetru, lemn, vatelină, ațe, culori, lipici și alte materiale vor confecționa animăluțe – pui, iepurași, oițe și mielușei
  • vor realiza flori și copaci din sârmă și material textil sau hârtie
  • vor grupa toate elementele, astfel încât să obțină o machetă colorată de primăvară
  • participanții vor interacționa și își vor dezvolta abilitățile sociale
  • vor descoperi lucruri noi despre modul în care să hrănesc animalele
  • toate aceste activități contribuie la dezvoltarea creativității, a motricității și a îndemânării

Realizând un astfel de proiect singuri, copiii dobândesc încredere în sine și își îmbunătășesc imaginea despre propria persoană. Ei înțeleg astfel că pot reuși tot ce își propun și că pot folosi orice au la dispoziție pentru a rezolva creativ o problemă sau pentru a atinge un obiectiv.

Cost atelier 75 lei/
Poți face înscrierea telefonic la 0734131377 sau online AICI!

Ne vedem la joacă!