Atelier de creatie – modelăm figurine din aluat

atelier de creatie

Dezvoltare senzoriala

Vă invităm cu mic, cu mare, la un nou atelier de creatie, unde vom modela aluat! Știați ca modelarea este una dintre cele mai bune metode de dezvoltare a aptitudinilor manuale ale copiilor?
Cei mici își dezvoltă creativitatea , își stimulează imaginația și astfel bucuria creației le trezește interesul și pentru alte activități senzoriale.

În special în perioada vârstei preșcolare (1-6 ani) este recomandat ca micuții să ia parte la diverse activități senzoriale care să îi ajute să se dezvolte din toate punctele de vedere. În această etapă a vieții copilul este mult mai receptiv, motricitatea este în plină dezvoltare, formându-se astfel viitorul adult. Din aceste motive e bine ca cel mic să fie implicat în cât mai multe activități, să intre în contact cu persoane diferite și să experimenteze cât mai multe.

Ce facem în cadrul acestui atelier de creatie?

Din apă și făină vom face aluatul împreună, iar apoi îi vom da diverse culori cu ajutorul altor ingrediente naturale. Vom modela din aluat figurine colorate, inspirate din natură, de la locul de joacă, din desene pentru copii sau din oricare alt context. După ce se vor întări, ele pot fi folosite fie ca jucării, fie ca obiecte decorative pentru camera copilului.

Tehnica folosită este potrivită atât copiilor, cât și adulților. Observăm ca aluatul nu este potrivit doar in alimentație, din el putem modela cadouri pentru diverse ocazii, ornamente și figurine, bijuterii care să ne bucure și să ne stimuleze.

În plus, materialele folosite se găsesc în orice gospodărie și sunt naturale. Cei mici vor pleca acasă cu figurinele realizate și cu multă voie bună.

Acest atelier de creatie de la Casa cu Rost este potrivit copiilor de peste 1 ani, dacă sunt însoțiți de părinți. Copiii de peste 4 ani pot participa singuri.

Cost atelier: 40 lei

Vă puteți înscrie online AICI sau telefonic la numărul 0734131377.

Vă așteptăm cu toate materialele gata de distracție!