Dana Ilieș

Numele meu este Dana Ilies, m-am nascut in anul 1969. Sunt casatorita de 28 de ani si am doua fiice superbe.

Povestea mea cu SoulKids a inceput la Singapore in anul 2015, cand am trimis o aplicatie la o prestigioasa companie de dezvoltare personala, SoulCentre. Ei aveau, pe langa programele pentru adulti si un program pentru copii numit SoulKids. M-au intrebat daca as vrea sa devin mentor pentru programele SoulKids, am spus da, si de atunci viata mea s-a schimbat complet.

Trainingul pentru a deveni SoulKids Mentor mi-a schimbat modul de a vedea lucrurile și a trăi în viața de zi cu zi, nu are nimic din ceea ce te-ai putea aștepta de la un training obișnuit. Gândirea în spatele acestui training este că un Mentor inspiră, că el trebuie să fie lecția nu doar să spună o poveste.

Prima lecție a fost că nu poți da ceva ceea ce tu nu ai. Vikas ne-a ajutat să ne evaluăm fiecare cotlon al minții noastre, am învățat sa identificam și evaluăm prejudecățile, am învățat să ascultăm mai mult decât să încercăm să convingem, că este ok să fim „puțin ridicoli” din când în când sau să facem greșeli, să avem curajul să ieșim din zona de confort și să încercăm să ne depășim limitările. A fost un pas extraordinar, însă ce a venit după aceea în atâtea programe SoulKids la care am participat m-a făcut să simt că mi-am găsit un scop al vieții mele, să ajut orice copil să viseze departe și să-și îndeplinească visurile. Este înălțător să vezi privirile fericite ale copiilor care te ascultă spunând povesti, să simți că ii ajuți să crească frumos, să stea la adăpost de negativism și să știe rețeta succesului și fericirii. (există așa ceva, am învățat asta tot aici). Timp de 2 ani am fost mentor pentru multe programe SoulKids la Singapore, fiecare program are o structură similară, dar ceea ce îl face deosebit de fiecare dată sunt copiii care contribuie la discuții și aduc energia lor. Am avut copii din toate colțurile lumii: USA, Elveția, Germania, Cambodgia, Coreea de Sud, Olanda, Australia, UK, Turcia, Brazilia, Franța, Singapore sau Noua Zeelanda. Indiferent de unde sunt, copiii au aceeași curiozitate și deschidere de a învăța lucruri noi, de a pune întrebări. Am învățat sa prețuiesc unicitatea fiecărui copil și la fel am învățat că, într-un mediu care îl sprijină, nu exista limite la ceea ce el poate realiza. Următorul meu proiect a fost deci să dau înapoi, să împărtășesc lecțiile pe care le-am învățat, prin a aduce SoulKids din Singapore în Romania. Am avut primul atelier in Romania pe 19 mai 2018, si a fost sold out, am avut bucuria sa constat ca si copiilor din Romania le place la fel de mult de acest atelier ca si tuturor copiilor din lumea intreaga.

Au fost multe ateliere SoulKids dupa aceea, si am continuat sa am multe, multe satisfactii imbunatatind viata a peste 100 de copii.

Cu 4 dintre cei 8 copii care au fost la primul Atelier SoulKids, in 19 mai 2018, lucrez inca si astazi, dupa mai mult de 1 an.

La sfarsitul lui 2018, am inceput un proiect nou, care se cheama Big Life Journal, creat in SUA, si care isi propune sa inspire copiilor o mentalitate flexibila.

Programul se bazeaza pe cartea psihologului de la Stanford Carol Dweck, Mindset.

La acest atelier completam un jurnal cu teme importante in crearea acestei mentalitati flexibile, care il va ajuta pe copil sa fie mai rezilient, mai perseverent, sa se adapteze bine la schimbari, si sa creada ca sta in puterea lui ca, prin efort, sa realizeze orice isi propune.

Viziunea mea este sa fac lumea mai buna prin a pune in mana fiecarui copil abilitatile necesare pentru ca el sa fie fericit si sa aiba succes in orice isi propune.