Miki Pereanu

Lutul este un element natural, care adesea ne poate scoate cu usurinta din contextul cotidian si ne pune in directa conexiune cu natura – cea a sinelui si cea creatoare.

Prin fascinanta lume a povestilor ceramice, Ch’Artist PYOP Studio ne invita in aceasta calatorie spre natural si naturalete. Nu exista limita de varsta pentru a participa la atelierele de modelaj in lut si pictura pe ceramica, dar exista cate o poveste pentru fiecare, ce se vrea descoperita.

Asa se face ca, desi poate inca nu ati tinut in mana un bulgare de lut, sau chiar daca nu ati mai pictat din scoala generala, atelierele tematice propuse de ei sunt un bun prilej de autodescoperire, de intoarcere la sine si de bucurie a creatiei. Dintre toate, proiectul celor un million de ingeri (#onemillionangels – cum l-a intitulat ea) este favoritul lui Miki Pereanu, tutorele nostru de modelaj in lut si pictura pe ceramica.

 Pe scurt, Miki si-a pus in minte sa creeze fix un million de ingeri ceramici cu scopul de a ajuta copiii cu nevoi speciale sa fie vazuti, acceptati si ajutati. Face asta donandu-si jumatate din veniturile de la ateliere si din comisionarea ingerasilor pentru terapia unei fetite cu autism si incurajandu-I pe cei ce modeleaza sau picteaza impreuna cu ea sa fie mai ingaduitori si mai deschisi la a-i intelege si a-i accepta pe acesti copii scpeciali.

Pe langa experienta practica, cele doua ore de atelier in compania lui Miki trec repede, caci, in felul ei, va va surprinde de fiecare data cu informatii cel putin interesante despre originile si istoricul obiectelor pe care urleaza sa le modelati sau sa le pictati.