Papier mache – Atelier de sculptură din hârtie

papier mache bufnita

Papier mache este o tehnică ce permite realizarea unor creații din cele mai variate, fiind folosită în diverse culturi, având mai multe destinații. Această metodă apare pentru prima dată în cultura orientală cu scopul de a îmbunătăți rezistența căștilor militare. Apoi a fost preluată și de egipteni pentru realizarea măștilor mortuare.Mexicanii au drept meșteșug tradițional tehnica papier mache. În prezent acest mod de a prelucra hârtia este folosit pentru a realiza sculpturi decorative, unele din ele impresionând prin perfecțiunea detaliilor și unicitatea modelului.

Așadar, din dorința de a integra și în cultura românească acest meșteșug, Casa cu Rost vă propune un atelier pentru a deprinde pașii realizării unui astfel de obiect decorativ. Fie că e inspirat din tradiția proprie, fie că nu, designer-ul Cristina Marin te va ajuta să îți finalizezi creația. Vom descoperi ce tip de hârtie e cel mai potrivit, cum o amestecăm cu adezivul, care sunt etapele de lucru și alte tipsuri folositoare.

Ce poți realiza cu tehnica papier mache?

  • jucării – animăluțe (ursuleț, girafa, peștisori, pisici, iepuraș etc.)
  • obiecte decorative pentru acasă sau la birou (păpuși în costum tradițional, măști stilizate, alte simboluri personalizate)
  • aplicații în diverse modele pentru pereți
  • măști de Halloween

Beneficiile activității:

  • dezvoltă creativitatea și îndemânarea
  • relaxează și înlătură stresul
  • dezvoltă răbdarea și puterea de concentrare
  • contribuie la creșterea încrederii în sine

Atelierul este recomandat copiilor de peste 12 ani si adultilor. Copiii mai mici pot participa dacă sunt însoțiți de părinți. La atelier vei avea de ales între câteva modele diponibile, însă te invităm să vii cu orice altă propunere.

În funcție de modelul ales, finalizarea lucrării pate dura între una și 3 ședințe. Pentru modelele simple de jucării este suficientă o singură ședință.

Vă așteptăm cu drag!

Cost atelier : 60 de lei
Pentru detalii și înscrieri: 0734131377
Poți achiziționa biletul și online AICI !