Sapun natural și bile pentru baie – atelier de cosmetice

sapun lichid si bile de baie

Cât timp petreci căutând produsele de igienă și de înfrumusețare potrivite pentru tine? Așa-i că etichetele unora te îndeamnă să mergi mai departe și să eviți apoi respectivul produs? Fiindcă știm că pentru tine contează calitatea, din seria atelierelor de cosmetice naturale de la Casa cu Rost, te invităm la cel de sapun natural solid și bile efervescente pentru baie!

Sapun natural lichid sau solid?

Atunci când ne alegem săpunul, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte care țin atât de tipul de piele, cât și de tipul produsului. De exemplu, o piele delicată are nevoie o variantă fără parabeni și fără parfumanți care pot duce la iritații. Pielea grasă nu poate fi curățată cu produse destinate uneia uscate și nici invers. Cele mai multe săpunuri din comerț, atât solide cât și lichide, usucă pielea destul de tare. De aceea, e important să ne asigurăm că produsele pe care le folosim ni se potrivesc.

O vreme au existat voci care explicau că săpunul solid adună bacterii pe care le transmite de la o persoană la alta prin utilizări succesive, însă studiile științifice au infirmat acest lucru. În ce privește folosirea săpunului lichid, este important de știut că pentru o igienă corectă se recomandă schimbarea recipientelor. În cazul reumplerii lor bacteriile pot rămâne pe recipiente o perioadă îndelungată.

Indiferent de consistența sa, un săpun de calitate se poate vedea și după cantitatea de spumă lăsată la folosire. Cu cât este mai puțină, cu atât produsul este mai bun pentru că nu distruge uleiurile naturale ale pielii.

În cadrul atelierului vom învăța ce ingrediente se potrivesc fiecărui tip de piele și vom realiza săpunul în funcție de nevoile fiecăruia. Produsul poate fi folosit atât pentru mâini și corp, cât și pentru ten.

Bile efervescente de baie

Pentru serile în care ai nevoie de timp pentru tine, de relaxare, de liniște și de arome care să îți calmeze simțurile, vom învăța să realizăm faimoasele bath bombs. Pentru cele două produse vom folosi uleiuri vegetale și esențiale presate la rece, majoritatea având certificare bio.

Costul atelierului este de 120 de lei.

Te poți înscrie online AICI sau telefonic la 0734131377.