Tehnica servetelului – atelier creativ de Crăciun

tehnica servetelului

Mulți dintre voi ați auzit deja despre decoupage sau tehnica servetelului, o metodă folosită pentru a decora o întreagă gamă de suprafețe. Tehnica este originară din Siberia și a fost folosită încă din secolul al XI-lea în arta mortuară. Treptat, a fost preluată și în Asia, cu precădere în China, unde a fost la început folosită în același scop. În scurt timp însă, tehnica servetelului a devenit cea mai populară metodă de decorare. Cu ajutorul hârtiei erau înfrumusețate obiecte de uz casnic, mobilier, cutii din lemn și multe altele.

În zilele noastre, modelele înflorate de odinioară sunt la fel de preferate ca orice element nou, colorat, potrivit stilului modern. Tehnica decoupage este astăzi folosită pentru a decora diverse articole vestimentare sau pentru a aduce la viața obiecte vechi. Putem personaliza obiecte care se oferă în dar la ocazii importante sau putem da un suflu nou obiectelor de demult.

Ce învățăm la atelierul de tehnica servetelului?

  • descoperim care sunt avantajele folosirii acestei tehnici – materiale puține, nu foarte costisitoare, potrivite pentru toate gusturile. Poate fi folosită pe orice suprafață fie pentru a înfrumuseța, fie pentru a acoperi sau corect un defect al unui produs.
  • învățăm să ne alegem materialele potrivite – șervețele sau hârtie de orez, pensule, adeziv, lac de finisare, culori și altele necesare
  • ne alegem modelele de iarnă pe care vrem să le folosim pentru setul realizat
  • decorăm un cufăr de lemn, un glob (din polistiren) și o lumânare
  • învățăm să aplicăm adezivul și modelul pe diferite suprafețe
  • ne dezvoltăm creativitatea, îndemanarea și ne punem la încercare simțul estetic
  • socializăm și ne facem prieteni noi

Atelierul se adresează deopotrivă copiilor și adulților. Copiii cu vârsta de peste 6 ani pot lucra singuri, iar cei mai mici au nevoie de ajutorul părinților pentru a crea decorul de poveste. Produsele realizate la atelier cu tehnica servetelului sunt potrivite pentru a fi oferite în dar sau pentru a completa masa festivă de Crăciun.

Ne va fi ghid pe tărâmul poveștilor de iarnă Andreea Pîrcălăbescu de la Handmade Concept by Andreea.

Cost atelier : 100 de lei

Înscrie-te AICI online sau telefonic la numărul 0734131377!