Teodora Safta

Sunt inginer din 1982 si pensionara de aproape doi ani.
Mi-am iubit profesia si toate activitatile din timpul vietii “active”, dar acum chiar sunt fericita ca pot acorda aproape tot timpul meu “liber” hobby-urilor si pot broda, coase, croseta, tricota…..intr-un cuvant, pot mesteri in voie tot ceea ce-mi place!
Am inceput prin a mesteri hainutele papusilor, apoi incet-incet m-am ocupat de garderoba mea.
De la cusut la crosetat si tricotat hainute, am trecut usor si la margelit sau confectionat bijuterii si decoratiuni folosind aceleasi tehnici ca si pentru haine.
Apoi, daca ceea ce ai mesterit reprezinta un cadou, nu mai bine confectionezi si o felicitare si decorezi si hartia cu care impachetezi cadoul?!
….si tot asa, de nevoie sau din curiozitate, am trecut prin mai multe tehnici si am lucrat cu panza, fetru si dantela, cu hartie, capsatoare si stampile, tus, fire de crosetat si tricotat, ace si ata de brodat, lemn, pensule si vopseluri si cate si mai cate…….si am cusut hainute, pernute, sacose, palarii, am brodat fete de masa si prosoape, am facut margele, martisoare, globuri pentru pomul de Craciun, papusi, jucarii, am decorat cu tehnica decoupage sau cu pietricele si mozaic cutiute de lemn, ghivece, etc.
Casa cu Rost, este locul ideal unde pot face toate aceste lucruri, unde ma pot bucura de compania celor care trec pragul Casei,mari sau mici si totodata, locul in care am invatat lucruri pe care nu le stiam sau nu le-am incercat vreodata: am invatat sa pictez o icoana pe sticla, sa prepar painea cu maia, am realizat un tablou cu licheni si un terarium….si mai am multe de invatat!