Probiotice naturale – atelier online pentru o viață sănătoasă

🌱 Ești mereu preocupat de îngrijirea corespunzătoare a propriului corp? Fie că e vorba de nutriție și sport, fie de produsele de curățare sau de contextele emoționale în care te afli, este important să ai grijă de tine! Dacă te numeri printre cei care caută mereu noi moduri de a-și îmbunătăți rutina, atunci poate e momentul să afli mai multe despre probiotice.

La atelierul de la Casa cu Rost poți învăța tot ce ai nevoie, atât teoretic, cât și practic!

Ce înseamnă probiotice?

Acestea sunt așa-numitele „bacterii bune” din interiorul florei intestinale, care îndeplinește la rândul ei câteva funcții importante. Dintre acestea se poate aminti faptul că are rol în digestie și în menținerea sistemului imunitar funcțional în parametri optimi.

Aceste bacterii sunt organisme vii și se găsesc în mai multe alimente, precum iaurtul, kombucha, laptele de soia, kefirul, ciocolata neagră, varza murată și nu numai.

Spre deosebire de acestea, prebioticele sunt fibrele insolubile, care nu sunt digerate și absorbite în organism. În schimb, ele servesc drept hrană pentru probiotice. Printre alimentele care conțin acest tip de fibre se numără leguminoasele (linte, fasole, mazăre), cerealele (ovăz, grâu, orz), dar și legume precum ceapa, usturoiul, prazul sau sparanghelul.

Pentru a păstra echilibrul florei intestinale este important să consumi atât probiotice, cât și prebiotice. Evită pe cât posibil produsele procesate, bogate în sare, zahăr și grăsimi. În același timp, încearcă să consumi fructe și legume crude sau gătite corect.

Ce presupune atelierul?

  • vei afla mai multe detalii atât despre probiotice, cât și despre prebiotice
  • vei învăța cum să le introduci în stilul tău alimentar obișnuit
  • vei descoperi cum să prepari câteva băuturi probiotice pe bază de ingrediente vegane
  • vei avea ocazia să găsești răspunsuri la toate curiozitățile tale
  • vei rămâne cu rețetele și cu un nou obicei deprins

Cost: 40 de lei – Achită AICI!

Atelierul se va desfășura online.

Fiecare participant va primi link-ul evenimentului după achiziționarea biletului. Pentru detalii, sună la 0734131377!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.