Ateliere cu Rost pe 11 August

Dragi prieteni,

Sâmbăta aceasta vă așteptăm în Centrul Vechi pentru a petrece împreună câteva ore cu rost la următoarele ateliere :

ora 10:00   Grădina din vitrină – atelier de mini-grădină terarium

Vă plac florile sau ați visat măcar o singură dată să vă ascundeți într-o grădină secretă?
Departe de tumultul cotidian, unde gândurile să zboare pe colinele bucuriei asemeni fluturilor frumos colorați. Un loc în care grijile și supărările dispar precum picăturile de rouă.
Puteți îmbina partea practică și bucuria construirii unei grădini mult visate la atelierul floral de mini-grădini terarium.
Prietena noastră Lavinia Pîrvu, designer și arhitect peisagist vă va îndruma pas cu pas, pentru a deprinde tainele acestei frumose îndeletniciri.
Veți învăța:
– să alegeți plantele potrivite,
– să le îngrijiti, căci astfel de mini-grădini rezistă până la doi ani de zile,
– să puteți să vă construiți siguri alte și alte grădini.
Veți socializa într-un mediu cald și primitor, alături de oameni care vă seamană.Taxa participare: 120 de lei de persoană. Toate materilele sunt incluse în preț.Părinții pot participa împreună cu copiii la acest atelier. Astfel, la finalul atelierului veți avea mini-grădina și veți rămâne și cu amintirea primei grădini realizate împreună. Costul rămâne același pentru perechile părinte – copil.Pentru înscrieri și detalii: 0734131377.
Înscrierea se face doar telefonic, până pe data de 10 august, ora 17:00.
10:30 Atelier de cusut straie împărătești. Lector d-na Angela Ludoșanu
Află, coase și îmbracă povesteaIa este din nou la modă. Dar una e să îmbraci o ie cusută tradiţional, manual, după o anume învăţătură, alta să pui pe tine o ie de fabricaţie chinezească, de serie. Cu prima, te simţi împărăteasa
lumii, cu a doua, într-o uniformă o ţîră mai… interesantă. O ie tradiţională spune o poveste sau chiar două. Povestea unui neam şi povestea celei care a cusut-o. O ie de fabricăspune că eşti „în tendinţe”, şi-atît.Ia merită să-şi recapete locul în lumea noastră, dar cu tot cu tainele ei. D-na Angela Ludoșanu vă va introduce, pas cu pas, în meşteşugul cusutului de ii. După o vreme, vă veţi fi făcut singure ia dorită şi vă veţi fi îmbogăţit sufleteşte, de pe urma acestor ateliere.Pentru că o ie tradiţională spune o poveste sau chiar două – povestea unui neam şi povestea celei care a cusut-o Vă aşteptăm deci la atelierul de ii, la Casa cu Rost în str. Blănari nr. 23, etajul 5,Centrul Vechi.Cost sedinta 40 lei , toate materialele sunt incluse in acest pret , intregul modul cuprinde 10 sedinte.Daca se intampla sa nu puteti ajunge la una din sedinte, se va recupera . Cei ce aleg să achite întreg modulul la înscriere, vor beneficia de o sedință gratuită.Pentru detalii si inscrieri: 0734131377

 

 

ora 10:30 – Atelier psihocreativ – emoții desenate

Lecţii de creativitate.

Vezi ce vocatie si personalitate are copilul tău, prin testarea prin joc a aptitudinilor sale.
Dezvoltă-i părţile pentru care are chemare, ori întăreşte-l acolo unde are nevoie.
Se va ocupa de asta lectorul cursului, acesta are o experienţă de peste 10 ani ani de interacţiune cu copii de diferite vârste,Imaginatia, firescul si creativitatea copiilor vor fi provocate prin jocuri din tehnicile de arta actorului si prin poveşti.
Prin desene şi discuţii, astfel încît copiii să se autocunoască şi să se descopere celorlalţi, dar şi să-şi dezvolte anumite abilităţi.
Finalitatea proiectului este dublă: în primul rînd este una psihologică, prin informatiile oferite de copil si analizate de psiholog, astfel coordonatorul va putea să îi facă fiecăruia un portret psihologic, drept care părinţii vor primi informaţii despre calităţile copiilor lor, despre cariera pe care ar putea să le-o încurajeze, despre modul în care percep ei relaţiile din cadrul familiei celulare, relaţiile cu mediul înconjurător, natural şi social.În al doilea rând, finalitatea proiectului este practică: creaţiile celor mici pot fi, în funcţie de interesul părinţilor obiectul unor expoziţii în spaţiile expoziţionale de la „Casa cu Rost”, din grădiniţe sau şcoli.
Acest curs are zece şedinţe a cîte două ore fiecare,
Si o sedinta de dicuţii cu părinţii.
Costul total: 500 de lei – modulul
Suma se poate achita 3 rate (175 lei, 175 lei , 150 lei ) sau 4 rate ( 125 lei fiecare dintre rate )Pentru detalii si inscrieri: 0734131377
Vom folosi tehnici din psihoterapia prin arta, din consilierea vocationala, din arta teatrala.

ora 11:00 – Terapia de apartament – kokedama
   
Plutitoare în aer, aceste plante nu ocupă spațiu de suprafață, sau chiar spațiu de perete.Pentru ea nu trebuie să achizitionati un recipient mare, deoarece fiecare plantă este conținută în propriul pod și acoperită de mușchi.
Gradina visurilor este astfel suspendată din tavan folosind o sfoară . Haideti sa va convingeti ca exista soluția de grădinărit pentru casele noastre mici .
Pentru că ne place să învățăm de la cei mai buni, lectorul cursului este prietena noastră Lavinia Pîrvu, arhitect peisagist cu experiență.
– veti invatat sa realizati frumoasa gradina,
– sa o ingrijiti
– sa alegeti plantele,
– sa le pastrati
– veti socializa alaturi de oameni care au aceleasi preocupari
– si voi degusta prajituri de casa si limonada aromata.Ca de obicei, inovațiile verzi provin din Est, unde respectul pentru natură și dragostea pentru plante legate de sensul estetic se transformă în artă. Haideti sa ne bucuram si noi de beneficiile uimitoare ale lucrului cu pamantul, cu platele, cu mainile. O foarma de terapie si relaxare recoamndata atat adultilor cat si celor mici carora este bine sa le formam cat mai devreme gustul pentru frumos si dragostea pentru natura.Cost atelier: promotional 80 lei / persoana
parinte + copil ( doua gradini 130 lei )
ora 13:00 Icoană românească pe lemn – prof. AngelaLudoșanu
Avem bucuria de a vă invita la un atelier nou și foarte

frumos. Care smerește și bucură deopotrivă.Doamna Angela Ludoșanu, pictor iconar cu o vastă experiență, vă va îndruma, pas cu pas, în tainele acestei frumoase arte. Ce este o icoană, ce semnificație au culorile în icoană, ce este canonul iconografic, care sunt diferențele între icoanele românești și alte icoane și alte întrebări la care veți afla răspuns. Nu numai atât, veți invăța să alegeti modelul, să potriviti culorile, care sunt izvoadele vechi și treptat, alături de d-na Ludoșanu, veți contura cu  atenție și migală, frumoasa icoana aleasă.Întregul modul cuprinde 10 ședinte, la finalul cărora veți pleca cu o icoana pictată pe lemn, chiar de mâna dumneavoastră.De preferat ar fi ca participanții să aibă peste 14 ani.
Costul unui sedințe: 60 lei
Modulul cuprinde 10 sedințe.
Pentru detalii și înscrieri: 0734131377.
Pentru a confirma participarea, este necesar să vă înscrieți telefonic.
ora 16:00 – Atelier de icoană pe sticlă, prof. Angela Ludoșanu 
Un bun creștin se roagă, se spovedește, postește, se împărtășește, are legături directe cu Dumnezeu. Cel ce pictează un sfânt este văzut de cel care este pictat, sfântul îl consemnează în amintirea lui, trebuie o legătură sufletească cu acești sfinți și viața lor.”
Pr Sofia
n Boghiu
Haideti sa pictati icoana pe sticla!
Niciodată nu e prea tîrziu (nici prea devreme) să-ți descoperi talentul ascuns, ori chiar vocația! Și ne-ar plăcea să fim noi cei care te ajută.Acest atelier este destinat atît adulților cît și copiilor deopotrivă.
În cadrul cursului veți învăța:
-alegerea modelului de icoana dorit,
-se vor trasa contururile icoanei pe sticlă
-fixarea desenului
-cum se prepara emulsia cu ou
-pictura fetelor, blicurilor, decoratiunilor,
-pictura suprafețelor mari
-acoperirea zonelor aurite cu mixtion
-aplicarea foiței aurite
-alegerea modelului pentru pictarea ramei
-aplicarea vernisului de protecție
Obiectivele programului:
Dezvoltarea îndemânării și a simțului estetic;
Învățarea prin
manifestare liberă;
Descoperirea resurselor și a potențialului artistic ale fiecărei persoane, adult sau copil;
Dezvoltarea creativității și imaginației;
Cultivarea dragostei pentru cultura si a respectului pentru arta
Descoperirea și cultivarea tehnicilor de pictură după izvoade vechi.
Taxa participare: 60 lei / ședință
Pentru a finaliza o icoană sunt necesare 4 sedințe
Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.