Coronite de Craciun – atelier creativ pentru copii și părinți

Atelierele Moșului continuă cu cel în care vom realiza coronite de Craciun din materiale la îndemâna oricui! Vom folosi hârtie, polistiren, textile, lipici și alte câteva elemente pentru a crea cea mai deosebită coroniță.

Coronite de Craciun – Legenda

Mai sunt numite și coroane de Advent, iar obiceiul de a le pune pe masă este astăzi prezent în multe biserici romano-catolice. Adventul este perioada marcată de rugăciuni, post și fapte de milostenie, în care unii creștini așteaptă nașterea lui Iisus.

Originile coroanelor datează chiar din anii 1800, când pe străzile orașului Hamburg din Germania existau mulți copii orfani. Un pastor le-a oferit haine, hrană și un adăpost, la care se făceau rugăciuni de Advent în fiecare seară, cu lumânări aprinse în jurul unui cerc de lemn. Crăciunul era sărbătorit cu toate lumânările aprinse, astfel că dădeau impresia unei coroane uriașe. Începând cu anul următor, copiii au pus și ramuri de brad în jurul cercului. Astfel, transformându-se în timp, avem acum coronite de Craciun cu mărimi și materiale variate.

Acest obicei este natură religioasă, fiind la origine protestant, însă după anii 1930 el a fost adoptat și de catolicii din Germania și Austria. În zilele noastre, coronițele se găsesc aproape pe fiecare ușă sau masă de Crăciun, indiferent de religia proprietarilor. Ele reprezintă unul din elementele tradiționale de decor, precum bradul, globurile sau ghirlandele.

Coronițele vestesc sosirea Crăciunului, în special pentru cei mici și nerăbdători să primească daruri de la Moșul. Mai mult decât atât, ea reprezintă faptul că Mântuitorul poate învinge forțele răului prin lumină, dar și fidelitatea divinității față de oameni. Forma rotundă amintește de unitate și eternitate, bradul simbolizează speranța, iar cele patru lumânări corespund celor patru săptămâni de Advent.

Ce facem la atelier?

  • alegem materialele potrivite, decupăm, tăiem și lipim
  • ne dezvoltăm îndemânarea și creativitatea
  • petrecem timp alături de prieteni vechi sau noi
  • plecăm acasă cu prima nostră coroniță realizată manual

Atelierul este potrivit pentru copii, părinți, tineri sau bătrâni, pentru cupluri și sau familii.

Cost atelier: 100 de lei – rămâne neschimbat pentru cupluri și pentru părinte+copil (dacă lucrează o singură coroniță)

Înscrie-te online AICI sau telefonic la numărul 0734131377!

Vă așteptăm cu drag la Casa cu Rost!