Cum ajungi să îți cunoști copilul

Cum să îți cunoști în profunzime copilul – Webinar gratuit pentru părinți

Miercuri, 28 sep de la ora 19:15, online pe Zoom.

Cu siguranță îți dorești tot ce e mai bun pentru copilul tău, dar uneori ceea ce pentru tine pare bun și de ajutor să faci pentru el, nu este neapărat ce are el cu adevărat nevoie.

Citim cărți de parenting, vedem sfaturi despre cum să-i ajutăm pe copii să corecteze un comportament, să se adapteze unei situații, să aibă auto-control, dar tot ce citim și aflăm pe diverse canale de informare este ceva care tratează niște efecte. Informațiile sunt generale și raportate la masă.

Noi trebuie să ne adaptăm, și să adaptăm aceste sfaturi în funcție de nevoile reale și specifice ale fiecărui copil și vrem să vă arătăm cum se poate face acest lucru.

Dacă copilul nu respectă regula de liniște, îl trimitem afară. Cu toții am auzit despre time-out. Problema este însă că această acțiune nu adresează fondul problemei și cu atât mai mult nevoia copilului de conectare atunci când el experimentează stres. Acțiunea aceasta îi transmite mesajul că, dacă vrea conectare, mai bine nu manifestă emoția.

Conectarea ta cu copilul tău este foarte importantă, și ea te va ajuta să faci unele predicții despre nevoile pe care el le arată, fie verbal fie non verbal. Dar dacă există și nevoi pe care nici chiar el nu le poate vedea cu claritate? Dacă există unele pe care el a învățat să le mascheze? Atunci șansa ta să le descoperi este mult mai mică. Este ca și cum ai încerca să descoperi ceva într-un loc unde e întuneric beznă.

Cum ar fi însă să poți ști cu claritate nevoile lui, fie că ele sunt aparente sau nu?

Cum ar fi să se facă lumină?

Claritatea asta va putea face din tine un super părinte pentru că, atunci când vei ști concret ce trebuie să faci pentru copilul tău, îi vei putea adresa concret nevoile lui specifice, și atunci îl vei elibera de orice constrângere înspre a deveni cea mai bună variantă a sa care poate fi.

Ioana Târziu, psihoterapeut, psiholog clinician și consilier vocațional a văzut dorința mamelor de a înțelege în profunzime nevoile copiilor lor, și a găsit exact instrumentul prin care să poată să realizeze asta cu maximă precizie.

Ea a creat un program care aduce avantaje extraordinare și mamelor și copiilor:

  • Copiii își vor îmbunătăți stima de sine jucându-se, ascultând povești și folosindu-și îndemânarea în art terapie
  • Mamele vor avea la sfârșitul celor 10 ședințe un profil psihologic complet al copiilor care le va ajuta să capete claritate în relația cu ei.

Vă invităm la acest webinar pentru a înțelege mai bine:

  • valoarea și diferența pe care acest program o aduce în viața copiilor
  • cum funcționează testele predictive, și câte informații de neprețuit se pot ascunde acolo.
  • cum să capăt claritate în relația cu copilul meu
  • de ce este important să-i înțeleg cu adevărat nevoile
  • cum îl ajută art terapia să-și crească încrederea

Pentru înregistrare vă rugăm să completați formularul de mai jos

Vă așteptăm cu drag!

Ioana si Dana

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.