320 gr faină
125 gr maia hrănită 100%
35 gr ulei sau 35 gr unt
6 g sare (2%)
125 ml apă minerală / lapte
un ou / fără ou – vegan
40 g îndulcitor
arome dupa gust: vanilie, coajă de portocală bio, esență de rom bio, scorțișoară
Se amestecă ingredientele cu excepția sării și a grăsimii și se lasă la autoliză o oră. Se adaugă sarea și grăsimea și se frământă 10-15 minute. Se lasă la crescut până se dublează volumul aluatului. Se întinde aluatul că mana și se taie cu paharul. Se mai lasa la crescut o ora. Se prăjesc în ulei încins sau se coc.
Se servesc cu dulceață fără zahăr.
Gătim sănătos, gătim cu rost!
Multumim frumos pentru reteta, e a treia oara cand o fac, ies cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata!
Cu mult drag!
Arata foarte bine!Multumesc